Ons verhaal

De mogelijkheid om je te laten vergoeden voor je auteursrechten aan een bijzonder gunstig tarief bestaat al sinds 2008. Iets wat Stan De Vocht, jurist gespecialiseerd in intellectuele eigendom, al een poosje wist.

Het was maar als hij erachter kwam dat zijn broer Tim, een freelance grafisch ontwerper, geen gebruik maakte van dit uitzonderlijk voordelige systeem, dat de bal aan het rollen ging.

Want uit een rondvraag onder freelancers bleek dat Stans broer lang niet de enige was die vergoedingen voor auteursrechten links liet liggen. Sterker nog: bijna geen enkele freelancer maakte van die mogelijkheid gebruik. Waarom betaalden al die freelancers systematisch teveel belastingen?
Wat veel freelancers niet weten, is dat ze jaarlijks duizenden euro’s aan inkomsten laten liggen.
De verklaring bleek voor de hand te liggen: de voorwaarden om vergoed te worden voor auteursrechten zijn niet min. Zo moeten er overeenkomsten gesloten worden over auteursrechten, moet de vergoeding voor de auteursrechten afzonderlijk begroot en gefactureerd worden en is de opdrachtgever verplicht roerende voorheffing te berekenen, aan te geven bij de fiscus en door te betalen.

Stan begreep al snel dat zowel freelancers als hun opdrachtgevers dit systeem nooit zonder ondersteuning of hulp zouden kunnen toepassen. En wie was er beter geplaatst dan Stan om hen te helpen?

En dus richtte Stan in 2013 Creative Shelter op en is hij sindsdien niet meer gestopt met freelancers aan de vergoeding te helpen waar ze recht op hebben.

Hoe het werkt

Wat jij doet

De nodige overeenkomsten sluiten met jou en met je opdrachtgever - jij bepaalt per opdracht wat je opdrachtgever met je werk mag doen.
Creatie klaar? Maak dan een factuur aan in de online tool. Omdat de tool ontzettend simpel en gebruiksvriendelijk is, is dat in 1-2-3 gepiept.
Sit back & relax! Of ga aan de slag met de volgende opdracht…
De auteursrechten exploiteren.
De nodige overeenkomsten sluiten met jou en met je opdrachtgever - jij bepaalt per opdracht wat je opdrachtgever met je werk mag doen.
De vergoeding voor de auteursrechten berekenen en factureren.
De roerende voorheffing berekenen, aangeven en betalen.
De vergoeding waar jij recht op hebt op je bankrekening storten.
Opvolgen van de betalingen van de facturen en herinneringen uitsturen
Je bijstaan indien de fiscus vragen zou hebben over de aard en de omvang van de auteursrechten

Onze partners

Je bent in goed gezelschap.
Boek je factuur met auteursrechten automatisch in.
winbooks
dropbox
gmail
exact
google cloud
winbooks
yuki
teamleader
mollie

Ons team

Stan

Stan

Ik ben de oprichter en zaakvoerder van Creative Shelter. Het is mijn ambitie om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk freelancers de intellectuele eigendom die ze in handen hebben kunnen valoriseren. Wat dus zorgt voor meer netto.
Thomas

Thomas

Naast helpen aan de groei van Creative Shelter, help ik nieuwe freelancers zo eenvoudig mogelijk op weg met hun auteursrechten. Zo begeleid ik nieuwe gebruikers van informatie tot facturatie. Verder ben ik een freelance fotograaf in bijberoep.
Wendy

Wendy

Ik doe eerstelijns opvolging voor de klanten. Ik verzorg vooral het eerste contact tussen klanten en zaakvoerder, Stan. Verder doe ik facturatie opvolging. Dit in samenspraak met de freelancer uiteraard.
  • Op het einde van de rit hou ik meer over aan mijn werk dankzij die auteursrechten. Maar het is meer dan dat: ik heb ook de gemoedsrust dat alles juridisch in orde is. Dat op zich is goud waard.
    Bert Vanden Broeck - zaakvoerder Alph Studios
  • Met Innovation Shelter heb ik eindelijk een manier gevonden om een faire vergoeding te krijgen voor de creatieve meerwaarde die ik creëer in mijn bedrijf. Via auteursrechten kan ik op een makkelijke en legale manier mijn ideeën in inkomsten omzetten. Hans Buyse - zaakvoerder PIMPZ
    pimpz
  • Ik ontdekte Innovation Shelter via een bevriende developer. Ik was er zelf nooit opgekomen om op die manier aan fiscale optimalisatie te doen. Het idee erachter leek me uitermate interessant en na een video call met mijn boekhouder en Stan was ik helemaal overtuigd. Mijn investering in Innovation Shelter heeft mij al een flinke som opgebracht. Jan Deschuttere - zaakvoerder Codinc
    Jan Janssen Testimonial

Maak nu je account aan

Laat niet langer euro’s liggen en betaal minder belastingen, vanaf de eerste factuur.
Ik wil meer verdienen